Громадська організація "Автопоміч" П`ятниця, 03.05.2024, 17:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 171
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 22 » Рішення Львівської міської ради № 388 від 01.06.2012 року
15:15
Рішення Львівської міської ради № 388 від 01.06.2012 року

УКРАЇНА

ЛЬВІВСЬКА МІСЬКА РАДА


Рішення  388


від 01.06.2012

Про затвердження Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові

http://www8.city-adm.lviv.ua/icons/ecblank.gif

 

Зміни
згідно з рішеннями виконкому 419-2012; 452-2012
документ: Database 'Документи ЛМР', View '1.Головний\Не опубліковані', Document '[ від 22.06.2012 ]......Рішення' Database 'Документи ЛМР', View '1.Головний\Не опубліковані', Document '[ від 06.07.2012 ]......Рішення'


      З метою забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові, на виконання доручення першого заступника Міністра інфраструктури України, керуючись Цивільним кодексом України, Законами України "Про Цивільну оборону", "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру", "Про аварійно-рятувальні служби", Положенням про єдину державну систему запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 № 1198, відповідно до вимог ухвали міської ради від 16.02.2012 № 1197 "Про усунення перешкод для прибирання та забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності м. Львова при запобіганні надзвичайної ситуації", рішення виконавчого комітету від 23.03.2012 № 192 "Про затвердження заходів щодо забезпечення примусового переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності м. Львова", рішень комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.03.2012 № 2 і від 29.05.2012 № 5 виконавчий комітет вирішив:

1. Затвердити Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові (додається).
2. Районним адміністраціям спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і ЛКП "Львівелектротранс" забезпечити встановлення інформаційних табличок (вивісок) у місцях здійснення переміщення транспортних засобів для запобігання виникненню надзвичайної ситуації, що становить загрозу для довкілля, життя, здоров’я та порушення нормальних умов життєдіяльності населення у м. Львові, та в інших випадках, передбачених Положенням про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові.

Термін: до 05.06.2012
Відповідальні: голови районних 
адміністрацій, начальник управління
з питань надзвичайних ситуацій та
цивільного захисту населення,
директор ЛКП "Львівелектротрс".

3. Департаменту "Адміністрація міського голови" оприлюднити це рішення у засобах масової інформації.
Відповідальний: директор департаменту

"Адміністрація міського голови".

4. Рішення вступає у силу 05.06.2012.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови.




Львівський міський голова А. Садовий




Додаток

Затверджено
рішенням виконкому
від 01.06.2012 № 388

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення 
нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові



1. Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові (надалі – Положення) розроблене відповідно до Цивільного кодексу України, Законів України "Про цивільну оборону", "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру", "Про аварійно-рятувальні служби",Положення про єдину державну систему запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 № 1198.
2. Переміщення транспортного засобу здійснюється відповідно до вимог ухвали міської ради від 16.02.2012 № 1197 "Про усунення перешкод для прибирання та забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності м. Львова при запобіганні надзвичайної ситуації", рішення виконавчого комітету від 23.03.2012 № 192 "Про затвердження заходів щодо забезпечення примусового переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності м. Львова", рішень комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.03.2012 № 2 і від 29.05.2012 № 5 у таких випадках:
2.1. У разі, коли транспортний засіб:
2.1.1. Спричинює (може спричинити) виникнення надзвичайних ситуацій на вулицях міста.
2.1.2. Утруднює забезпечення безперешкодного руху автотранспорту та міського пасажирського транспорту.
2.1.3. Знаходиться над люком (у безпосередній близькості, яка не дає можливості встановлення пожежної колонки) пожежного гідранта.
2.2. Під час реагування на надзвичайні ситуації, аварійні ситуації, аварії чи некласифіковані події, що становлять загрозу для довкілля, життя, здоров’я та порушення нормальних умов життєдіяльності населення у м. Львові.
2.3. У разі запобігання виникненню аварійної чи надзвичайної ситуації, що становить загрозу для довкілля, життя, здоров’я та порушення нормальних умов життєдіяльності населення у м. Львові. 
2.4. У разі неможливості відповідних аварійних служб усунути пошкодження інженерних мереж, обладнання, конструктивних елементів споруд або інших об’єктів житлово-комунального господарства міста, що виникли з техногенних або природних причин та перешкоджають їх подальшій нормальній експлуатації відповідно до технічних умов і набули масового характеру.
3. У цьому Положенні наведені нижче терміни вживаються у такому значенні: 
3.1. Переміщення транспортного засобу – це здійснене у разі крайньої необхідності спеціалізованим комунальним підприємством переміщення транспортного засобу у випадках, передбачених у пункті 2цього Положення. 
3.2. Крайня необхідність – дія, вчинена у стані крайньої необхідності, тобто для усунення небезпеки, яка загрожує державному або громадському порядку, власності, правам і свободам громадян, встановленому порядку управління, якщо ця небезпека за даних обставин не могла бути усунута іншими засобами і якщо заподіяна шкода є менш значною ніж відвернена шкода. 
3.3. Аварійна ситуація – стан потенційно небезпечного об’єкта житлово-комунального господарства міста, що характеризується порушенням нормальних умов безпечної експлуатації, але не перейшов у аварію, і за якого всі несприятливі впливи джерел небезпеки утримуються у прийнятних межах.
3.4. Аварія – пошкодження інженерних мереж, обладнання, конструктивних елементів споруд або інших об’єктів житлово-комунального господарства міста, що виникли з техногенних або природних причин та перешкоджають їх подальшій нормальній експлуатації відповідно до технічних умов і набули масового характеру.
3.5. Аварійні служби – підприємства, установи чи організації незалежно від форм власності, до повноважень яких належить ліквідація некласифікованих подій, аварій або участь у ліквідації надзвичайних ситуацій.
3.6. Некласифікована подія – подія, яка не є надзвичайною ситуацією, але становить загрозу для довкілля, життя, здоров’я чи порушує нормальні умови життєдіяльності населення.
3.7. Виконавець – уповноважені особи ЛКП "Львівелектротранс", що здійснюють переміщення транспортного засобу.
3.8. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру –підготовка і реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання техногенної та природної безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру на основі даних моніторингу, експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію техногенного та природного характеру або пом’якшення її можливих наслідків.
4. Переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові здійснюється:
4.1. У центральній частині м. Львова у пішохідній зоні, що обмежена вул. Підвальною, вул. Лесі Українки, просп. Свободи, вул. Валовою, вул. Друкарською, вул. Ставропігійською, вул. Сербською, вул. Братів Рогатинців, вул. Староєврейською, вул. Краківською, вул. Вірменською, вул. Галицькою, вул. Руською.
4.2. На просп. Свободи, просп. В. Чорновола, пл. А. Міцкевича, пл. Галицькій, пл. Торговій, пл. Двірцевій, вул. Підвальній, вул. В. Винниченка, вул. І. Франка, вул. М. Коперника, вул. П. Дорошенка, вул. Князя Романа.
4.3. У місцях розташування медичних закладів та аварійно-рятувальних служб.
4.4. На прилеглих територіях ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Д. Галицького", автовокзалу на вул. Стрийській, стадіону "Арена Львів".
5. При отриманні інформації щодо наявності підстав, зазначених у пунктах 2.1-2.4, проводять її перевірку та самостійно приймають рішення про переміщення транспортного засобу у межах повноважень уповноважені посадові особи:
5.1. Підрозділу УДАІ ГУ МВС України у Львівській області.
5.2. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.
5.3. ЛКП "РАС Залізничного району".
5.4. МП "Стихія".
5.5. ЛКП "Аварійна служба Франківського району".
5.6. Львівське комунальне транспортно-ремонтно-аварійне підприємство "ТРАП".
5.7. Львівське комунальне ремонтно-аварійне підприємство.
5.8. ЛМКП "Львівводоканал".
5.9. ЛКП "Львівсвітло".
5.10. ЛМКП "Львівтеплоенерго".
5.11. ЛКП "Залізничнетеплоенерго".
5.12. ЛКП "Львівелектротранс".
5.13. Львівських міських електромереж ВАТ "Львівобленерго".
5.14. КП "Львівська станція швидкої медичної допомоги". 
5.15. ПАТ з газопостачання та газифікації "Львівгаз".
5.16. КП "Адміністративно-технічне управління".
5.17. Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Львівській області (районних відділів).
6. Переміщення транспортного засобу здійснює обслуговуюче підприємство – ЛКП "Львівелектротранс" (надалі – Виконавець) за допомогою спеціальних технічних пристроїв автомобілями-евакуаторами. 
7. Уповноважені посадові особи викликають мобільну групу з автомобілем-евакуатором та у присутності двох понятих і працівника Виконавця, якому передається автомобіль для переміщення, складають протокол огляду і переміщення транспортного засобу у 4-х примірниках, який містить:
7.1. Дату, час, адресу розташування транспортного засобу і підстави для його примусового переміщення.
7.2. Посаду, місце роботи, прізвище, ім’я, по батькові та підпис особи, яка приймає рішення про примусове переміщення транспортного засобу.
7.3. Тип, марку, державний реєстраційний номер, перелік візуальних недоліків та пошкоджень на транспортному засобі, що підлягає переміщенню.
7.4. Найменування, адресу та номер телефону Виконавця, який здійснив примусове переміщення транспортного засобу.
7.5. Адресу місця зберігання транспортного засобу.
7.6. Посаду, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка виконує роботи при примусовому переміщенню транспортного засобу, її підпис. 
7.7. Посаду, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка приймає транспортний засіб на зберігання, її згоду (з особистим підписом) з переліком можливих візуальних недоліків та пошкоджень на ньому.
7.8. Місце доставлення транспортного засобу, куди переміщують транспортний засіб.
8. До протоколу долучаються фотосвітлини транспортного засобу з зазначеними пошкодженнями, які зберігаються на цифрових носіях у Виконавця.
9. Про отримання автомобіля працівник Виконавця ставить підпис у протоколі і отримує 2 примірники протоколу (перший і третій екземпляри), у тому числі 1 примірник (четвертий екземпляр) для водія-порушника.
10. Після складання уповноваженою посадовою особою протоколу огляду про переміщення транспортного засобу за допомогою спеціальних технічних пристроїв транспортний засіб завантажується на автомобіль-евакуатор та переміщується на спеціально обладнаний майданчик, що належить Виконавцеві і знаходиться на вул. Д. Вітовського, 57. 
11. Виконавець зобов’язується на місці, де стояв транспортний засіб, залишити інформацію про адресу зберігання переміщеного транспортного засобу та номер телефону відповідального працівника.
12. При умові порушення Правил дорожнього руху чи Правил благоустрою у м. Львові відповідно до чинного законодавства України складається відповідний протокол уповноваженими на те посадовими особами.
13. Про примусове переміщення транспортного засобу працівник Виконавця протягом 15 хвилин з моменту примусового переміщення повідомляє у чергову частину відділу Державтоінспекції з обслуговування адміністративної території м. Львова та автомобільно-технічної інспекції ГУ МВСУкраїни у Львівській області для обліку та надання необхідної інформації водію при його зверненні.
14. Місце та час доставлення транспортного засобу повідомляє працівник Виконавця протягом 10 хвилин у чергову частину 1-го міжрайонного відділу УДАІ ГУ МВС України у Львівській області для обліку та надання необхідної інформації водію при його зверненні та відділ "Гаряча лінія міста"адміністративно-господарського управління Львівської міської ради за телефоном 297-1580. 
15. Водій транспортного засобу після переміщення транспортного засобу може отримати інформацію з чергової частини 1-го міжрайонного відділу УДАІ ГУ МВС України у Львівській області або з відділу"Гаряча лінія міста" адміністративно-господарського управління Львівської міської ради за телефоном297-1580, або від уповноваженої посадової особи про причину примусового переміщення автомобіля та місце його знаходження.
16. У разі, коли водій прибув на місце правопорушення у момент виконання робіт з завантаження транспортного засобу, уповноважена посадова особа не проводить дії щодо примусового переміщення транспортного засобу, а оформляє протокол про адміністративне правопорушення (при наявності підстав). При цьому правопорушення повинно бути усунуте протягом максимально короткого строку. У такому разі фактично виконані Виконавцем роботи не оплачуються. 
17. У кожному конкретному випадку питання відшкодування вартості збитків, заподіяних територіальній громаді м. Львова та підприємствам установам і організаціям, вирішується відповідно до вимог Цивільного кодексу України.
18. Вартість відшкодувань витрат за виконання робіт з примусового переміщення транспортних засобів ЛКП "Львівелектротранс" затверджується рішенням виконавчого комітету та стягується з особи у встановленому чинним законодавством порядку на підставі розрахунків (додатки 1, 2, 3 до цього Положення).
19. Матеріальну відповідальність згідно з чинним законодавством за збереження та неушкодженість транспортних засобів при їх завантаженні, транспортуванні, під час їх утримання на спеціально обладнаному майданчику несе Виконавець, який безпосередньо здійснює зазначені роботи. 
20. Видача транспортного засобу водію чи іншій уповноваженій особі здійснюється під розписку у журналі за формою, затвердженою Виконавцем, який ведеться уповноваженими особами Виконавця при умові представлення особою технічного паспорта на машину або іншого документа, що підтверджує право власності або право користування транспортним засобом. 
21. Водій, який не погоджується з діями служб щодо здійснення у разі крайньої необхідності переміщеннятранспортного засобу, має право оскаржити їх дії у встановленому чинним законодавством порядку.




Керуючий справами
виконкому М. Литвинюк

Віза:

Начальник юридичного
управління Г. Пайонкевич

 

Переглядів: 1356 | Додав: avtopomich | Теги: даі, ЛМР, штраф, Допомога, Львів, арешт, рішення, Автопоміч, евакуатор, постанова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024